Szerviz
szolgáltatásunk

Fókuszban a betegbiztonság

Az egészségügyben a nem kívánt események bekövetkezése bár elkerülhetetlen, de minimalizálható – a betegazonosítás a biztonságos és hatékony egészségügy alappillére

Szolgáltatás

A Wallitrade Kft. által létrehozott megoldás egészségügyi környezetre fejlesztett eszközöket és szoftvereket tartalmaz.

 • Digitalizálja és automatizálja az egészségügyi dokumentációs munkafolyamatokat, lehetővé teszi a valós idejű digitális adatrögzítést – írott, vagy akár kép- és hanganyag formájában –, valamint az adatok visszakeresését és megjelenítését. Megakadályozza a beteg és a hozzá tartozó mintavételi edények, dokumentációk szétválását.
 • Az azonosítási tevékenység és nyomon követés kiterjed a betegre, laboreszközökre (mintavételi csövek és edények), szövetmintákra, vitális paraméterekre, gyógyszerekre, szakmai anyagokra (implantátum és egyszer használatos eszközök).
 • Támogatja a „unit dose” (kórházi gyógyszer-kiszerelés) megoldásokat, időbélyegzővel látja el a beavatkozásokat, tárolja a tevékenységet végző személy nevét.
 • A rendszer részét képező mobileszközök kompakt kialakításúak, egy kézzel, akár gumikesztyűvel is működtethetők, strapabírók, könnyűek, lemoshatók.

A rendszer hatékonyan együttműködik a már meglévő és a napi gyakorlatban használt medikai rendszerekkel, így alkalmazásához nincs szükség a meglévő HIS (kórházi informatikai rendszer) cseréjére, valamint nem használ saját adatbázist. A termék bevezetése előtt vállaljuk a meglévő rendszerek részletes áttekintését, elemzését, majd azok újratervezését és implementációját. A megvalósítás során a szakmai csapat – sokrétű tapasztalatára támaszkodva – az optimális megoldást alakítja ki.

Miért fontos?

Az egészségügyi ellátásban részesülő betegek részéről természetes elvárás, hogy kiszolgáltatott helyzetükben a lehető legmagasabb szintű gondoskodást, figyelmet és biztonságot kapják.

Ezzel párhuzamosan az egészségügyi ellátást végzőkre egyre nagyobb teher nehezedik, hiszen a kezelés és ápolás összes formájához kapcsolódnak kockázatok. A dokumentációs igény pedig egyre nagyobb, ami egy szakember- és munkaerőhiánnyal küzdő ágazatban a teljes társadalombiztosítási rendszerre rányomja a bélyegét.

A betegek biztonsága és ellátásuk minősége tehát kulcsfontosságú feladat, amihez a betegazonosítást a mindennapi klinikai gyakorlatban is alkalmazni kell.

Eredmények

A Wallitrade Kft. által fejlesztett komplex megoldás növeli a betegbiztonságot, az ellátás hatékonyságát, az üzemeltetés biztonságát, a folyamatok minőségi javulását az egészségügyi szolgáltatások minden területén.

 • Az ellátással kapcsolatos események követhetősége révén javul a minőségbiztosítás.
 • A beteg egyértelmű és pontos azonosítása a teljes ellátási folyamatban kiküszöböli a téves betegazonosításból fakadó hibákat.
 • Egyéb olyan adatok ellenőrzését is lehetővé teszi, mint a fertőtlenítés, takarítás, gyógyszerlejárati idő.
 • Jelentősen csökkenthető általa a kórházi fertőzések száma.
 • A szakszerű ellátáshoz szükséges információk az ellátás helyén érhetőek el, ami gyorsabbá teszi a diagnózis felállítását.
 • A kezeléshez és ápoláshoz szükséges információk elérhetősége, a meglévő alapbetegségek, a beavatkozások, a felhasznált eszközök és gyógyszerek térben és időben nem válnak el egymástól.
 • Az ellátási folyamatok felgyorsulnak azáltal, hogy a betegadatok pontosan kerülnek tárolásra, továbbításuk egyszerűbb, így az ellátás még magasabb szintre emelhető.
 • A korszerű adminisztráció eredményeként létrejövő elektronikus ápolási dokumentáció jelentősen csökkenti az adminisztrációra fordított időt, a papírfelhasználást, növeli a betegellátásra fordítható időt, így az ápolás minőségét.
 • Az ápolási költségek adott ellátáshoz rendelhetők, az átláthatóság révén könnyen követhetőek a felhasználások és költségek.
 • A kórházi infrastruktúra (műtő, röntgen és képalkotó eljárások) használata optimalizálható.

Céginformáció

A Wallitrade Kft. 1991-ben alakult. Stratégiánk és üzletfilozófiánk alapja, hogy innovatív, mindig az aktuális ügyféligényeket kiszolgáló technológiákat kínáljunk. Vállalkozásunkban összpontosuló szakmai tapasztalat alapján biztosak vagyunk abban, hogy az általunk képviselt gyártókkal, illetve termékeikkel sikeresen tudjuk támogatni ügyfeleink üzletmenetét. Elkötelezetten ügyelünk természeti értékeink megóvására, így megoldási javaslatainkban fontos szerepet kap a környezettudatosság.

Elérhetőségek

Wallitrade Kft.
Cím: 1165 Budapest,
Koronafürt u. 44/A.

Tel.: +36 1 799 3333
Fax: +36 1 799 3330
Email: info@wallitrade.hu